Smanjen gubitak Privredne banke Beograd

Bez autora
Mar 27 2013

Privredna banka Beograd, koja se nakon prošlogodišnje dokapitalizacije nalazi u većinskom vlasništvu države, ponovo je zabeležila gubitak na godišnjem nivou, ali je negativan rezultat bio znatno manji nego ranije. Privredna banka Beograd je ostvarila prihod od kamata u visini od 2,5 milijardi dinara, što je nominalno neznatno više u odnosu na godinu ranije, dok je prihod od naknada bio gotovo identičan i iznosio je 285,1 milion dinara. Rashodi po osnovu otpisa i rezervisanja su neznatno pali na 200,4 miliona dinara pa su boljem krajnjem rezultatu doprineli pre svega povećani prihodi i smanjeni rashodi po osnovu promene vrednosti imovine i obaveza. Zahvaljujući ovim pozicijama, gubitak Privredne banke Begorad je smanjen na 173 miliona dinara sa 792,6 miliona minusa zabeleženog 2011. godine.

Smanjen gubitak Privredne banke BeogradPrivredna banka Beograd, koja se nakon prošlogodišnje dokapitalizacije nalazi u većinskom vlasništvu države, ponovo je zabeležila gubitak na godišnjem nivou, ali je negativan rezultat bio znatno manji nego ranije.

Privredna banka Beograd je ostvarila prihod od kamata u visini od 2,5 milijardi dinara, što je nominalno neznatno više u odnosu na godinu ranije, dok je prihod od naknada bio gotovo identičan i iznosio je 285,1 milion dinara.

Rashodi po osnovu otpisa i rezervisanja su neznatno pali na 200,4 miliona dinara pa su boljem krajnjem rezultatu doprineli pre svega povećani prihodi i smanjeni rashodi po osnovu promene vrednosti imovine i obaveza.

Zahvaljujući ovim pozicijama, gubitak Privredne banke Begorad je smanjen na 173 miliona dinara sa 792,6 miliona minusa zabeleženog 2011. godine.

Aktiva Privredne banke Beograd, koju država nije uspela da proda na tenderu početkom godine, na kraju decembra iznosila je 34 milijarde dinara što je rast od 35,6 posto na godišnjem nivou, pre svega kao posledica sprovedene dokapitalizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik